Sport specifieke revalidatie

In de laatste fase van je revalidatie zal je als sporter de stap terug gaan maken naar het daadwerkelijk participeren in je sport. Bij een voetballer is dit bijvoorbeeld het participeren van de teamtraining en bij een zwemmer is dit het oppakken van de daadwerkelijk zwemtraining. De stap terug naar de (team)training is echter groot en daarom is de sport specifieke revalidatie een essentieel onderdeel van het revalidatieproces.

Tijdens de sport specifieke revalidatie voeren we de belasting geleidelijk op. Ben je bijvoorbeeld een voetballer met een knieblessure, dan begin je met simpele loopvormen. Vervolgens wordt de intensiteit en complexiteit opgevoerd en zal er aandacht zijn voor sprongvormen. Hierna zal je vrij snel met de bal beginnen. Wederom begin je met simpele oefeningen zoals rustig passen en dribbelen. Dit wordt verder uitgebouwd naar oefeningen die overeen komen met wedstrijd specifieke situaties. Het draait in deze fase allemaal om specificiteit: dit houdt in dat we zo veel mogelijk oefeningen doen die overeenkomen met datgeen jij daadwerkelijk in het veld moet doen. De training zal dus anders zijn voor een aanvaller in vergelijking met een verdediger.

Of je nu een professional of amateur bent, iedereen sport voor zijn of haar plezier. Het sport specifieke revalidatie programma bevat veel afwisseling en uitdagingen, waardoor je al snel het gevoel krijgt dat je weer met je sport bezig bent.

Door de fantastische faciliteiten van HealthCity en de omliggende sportvelden (zie foto’s) zijn alle voorwaarden aanwezig om een perfecte sport specifieke revalidatie te creëren.